Wanneer acteurs of actrices zich richten op een carrière in de muziek, dan is het gebruikelijk de schouders op te halen. Het is moeilijk om ze serieus te nemen, vooral omdat ze het zelden volhouden. Maar Juliette zal blijven, al moet ze er helemaal voor opbranden.

Na twee platen, een EP en zes jaar touren met haar supportband The Licks heeft Lewis die band ontbonden.

Op zoek naar een nieuw geluid stelde ze een nieuwe band samen: The New Romantiques, maar die naam zul je nergens op de hoes aantreffen. En dat is terecht, want Terra Incognita draait om Lewis, haar emotie, haar woede.

Authentiek

Terra Icognita is een geluidsmagma. Blues, rock, pop, punk, tribaal maar bovenal Lewis’ authentieke beestachtige, bijna pijnlijk gekrijs. Ze heeft een krachtige stem die makkelijk door alle registers heen loopt.

Producer Omar Rodridguez-Lopez (The Mars Volta) heeft het geluid voorzien van donderende drums en gloeiende gitaren. Een veelal druk chaotische en energieke plaat, met een paar kleine rustmomenten om even tot adem te komen.

Babes In Toyland

Het is Siouxsie ontmoet Joplin ontmoet The Mars Volta samengebracht met Babes In Toyland. Neem Fantasy Bar, Junkyard Heart of de titeltrack, ze zetten je aan om te dansen en schreeuwen op hetzelfde moment.

Opwindend en aanstekelijk in lagen van noise. De vingerafdruk van Rodiguez-Lopez is het sterkste terug te horen in woedende Noche Sin Fin, de absolute climax van de plaat en perfect voor een goede oorbeschadiging.

Vuur En Vlam

Hoewel er weinig muzikale cohesie is, is Lewis degene die de nummers verbindt. Zij is duidelijk de drijvende kracht en dat maakt het kloppend. Gedurende de hele plaat spaart ze zichzelf niet.

Ze staat in vuur en vlam. Lijkt het op het podium misschien een gimmick? Is het te theatraal? Zo was Daisy Chainsaw ook. Je moet een kreupele zijn om hier niet op te dansen. Dit niveau van persoonlijke overgave vind je maar zelden.

8/10