Intwine brengt hun vierde album uit: Kingdom of Contradiction. Deze plaat verschilt niet erg van de vorige. De band maakt toegankelijke rock met soms een Caribische twist. Als je het vorige album van Intwine goed vond, dan zal dit album ook in de smaak vallen.

Zanger Roger Peterson gaf zijn band landelijke bekendheid in het eerste seizoen van talentenjacht Idols. Hij koos voor de lusten en niet voor de lasten van het televisieprogramma.

Hij weigerde het contract te tekenen dat bij een top 10 plaats van de talentenjacht hoorde. Zo profiteerde hij van de bekendheid die het programma opleverde en zat hij niet vast in het keurslijf van Idols.

Inmiddels is de band een Edison voor beste album in 2003, optreden bij Top of the Pops en op Pinkpop, én een platenmaatschappij verder.

Pop

Op het vorige album, Pyrrhic Victory, koos Intwine voor meer rock en minder pop. Die lijn zetten ze nu door. De band behoudt de licht Amerikaanse sound die ze eerder ontwikkelden.

Om zich te onderscheiden van andere rockbands gebruikt Intwine soms Caribische invloeden. Dat is op Kingdom of Contradiction onder andere te horen in het nummer No Ones. De Caribische klanken worden ondersteund door ritmes uit die regio. Ook zingt Peterson met een Caribisch accent.

Melanholisch

De eerste single van Kingdom of Contradiction is een cover van Walking on the Moon van Sting. Samen met Sarah Bettens van K’s Choice maakt Peterson een duet van dit nummer. De uitvoering van Sting is een vrolijke plaat, vergeleken bij de melancholische uitvoering van Intwine.

De leden van Intwine zijn kundige muziekanten die nu voort boorduren op het vorige album. Als je het vorige album van Intwine leuk vond, zul je deze cd zonder meer waarderen. Vond je het altijd al een overgewaardeerde band, dan zal deze cd je mening zeker niet veranderen.

5/10

Intwine speelt op 11 september in 013 te Tilburg.