Toen in 2005 electrorock band Simian uit elkaar viel, besloten James Ford en Jas Shaw verder te gaan als duo onder de naam Simian Mobile Disco. Onder deze naam waren zij al actief als dj duo, maar nu gingen zij zich meer richten op het remixen en produceren van andere acts.

Zo is Ford onder andere verantwoordelijk voor het productiewerk bij Artic Monkeys en Peaches en heeft het duo een behoorlijke naam opgebouwd met remixes van Muse, Air, The Go! Team en anderen.

Temporary Pleasure is hun tweede release met eigen werk. In tegenstelling tot hun eerdere werk met Simian, is het duo – zoals de naam al impliceert – gericht op dance.

De liefhebbers van de band kunnen dus best meteen afhaken, want er is weinig rock te vinden in de electro van de heren.

Binnenkomer

Opener Cream Dream is een leuke binnenkomer, maar pas bij Audacity Of Huge met Yeasayer’s Chris Keating op de vocalen, krijg je even de indruk met een enerverende plaat te maken te hebben. Toch gaat dat gevoel vrij snel voor bij. Veel van de nummers zijn te minimaal om als lekker luisterplaatje op de bank te ervaren.

Maar ook voor een dansplaat is de plaat niet ideaal. Natuurlijk zullen veel van de nummers de voetjes in beweging brengen. Zeker 10.000 Horses Can’t Be Wrong is een garantie voor zweet op de rug.

Een lekker basloopje met daarover een minimum aan bleeps en blops die weinig verrassing brengen, net als Synthesise goed voor de dansvloer. Iedereen die tot vier of zestien (vier keer vier) kan tellen, kan hierop dansen.

Gastzangers

Ondanks de spannende lijst aan gastzangers voor deze cd (Jamie Lidell, Alexis Taylor, Gruff Rhys e.a.) is hij zelf nergens echt spannend. De muziek is te dun hoewel het duo hier en daar hun best doen om als Chemical Brothers te klinken halen ze nergens hun diepgang.

Wel het minimale dat de Chemical Brothers ook kunnen hebben, maar dat is te weinig voor een echt pakkende plaat.

Hoewel Simian Mobile Disco als remixduo en in de productie zeer goede zaken doen, kunnen zij zelfs niet de hulp van de hele rij aan grote artiesten echt boeien. Twee aardige en één goed nummer maken helaas nog geen goede cd.

5/10