Vanaf het eerste tot het laatste nummer klinkt Lovvers op OCD Go Go Go Girls als een treintje dat vooruit dendert op roestige sporen door een tunnel van vervorming. Ouderwets goed klinkende noisepunk die bekend, maar nergens oubollig klinkt.

Met hun debuut EP Think en de energieke liveshows heeft de band de aandacht op zich weten te vestigen.

Vergelijkingen met The Wipers, The Ramones, The Thermals en menig andere rauwe, recht-toe-recht-aan maar wel melodieuze punkband kwamen voorbij bij de bespreking van deze zeven nummers in dertien minuten.

Gruizig

Ook het full-length debuut van Lovvers is een zeer gruizige plaat die veel refereert aan eerdere no-nonsense bandjes. In 33 minuten (waarvan drie stilte naar de zogenaamde verborgen dertiende track) komen twaalf nummers voorbij, die stuk voor stuk bedekt zijn onder een laag van ruis.

Ergens op de achtergrond hoor je de zang verstopt in een bak van galm en distortion. Zo erg dat Hencher gerust door de hele plaat hetzelfde kan zingen.

Vintage

Tussen het vintage stof door dat je bij het beluisteren van de cd zelfs het idee geeft dat je moet opstaan om hem om te draaien, klinken jaren ’50 surf-riffjes en rauwe r’n’r themaatjes door.

En dat alles in een wollige noise jas gegoten, zo’n oude van de rommelmarkt die nog ruikt naar de vorige drager, maar perfect zit.

Hoewel er onder alles mooie melodieën begraven liggen, met name in de bijna titeltrack OCD Go Go Girls, wordt het na een paar luisterbeurten toch een beetje eentonig. Het is goed, maar heeft niet dezelfde impact als de 13 minuten durende EP of een concert van Lovvers.

Eentonig

Het is als de trein die doordendert van Eindhoven naar Amsterdam, ergens ter hoogte van Den Bosch is de charme van de Kedeng-a-deng er wel af.

Het blijft een mooi geluid van voortbeweging, maar de behoefte naar afwisseling is er na dat eerste kleine half uur wel. Gelukkig duurt de plaat ook niet veel langer, waardoor het leuk blijft.

Ondanks de baby op de hoes zal dit dan ook geen wereldveranderendeplaat worden, maar is het wel een frisse noise wind in een tijd van overproductie en autotune. Lovvers gaat hier zeker potten mee breken.

7/10

Lovvers is op 13 oktober te zien in Merleyn (Nijmegen) en 14 oktober in Vera (Groningen).