Het is alweer even geleden dat Brody Dalle met The Distillers menig punkhart sneller deed kloppen. Maar die punkdagen zijn voorbij. Dalle is moeder geworden en poprock met een grungerand gaan spelen.

Het debuut Spinnerette is nog steeds rauw en direct, maar een stuk toegankelijker dan haar voorgaande werk. Met Ghetto Love valt de plaat meteen met de deur in huis.

Een repetitieve staccato basriff die een snellere variant van Queens Of The Stone Age – de band van haar man Josh Homme – lijkt, met daar overheen een melodie die bijna tot dansen dwingt.

Sexy

Met All Babes Are Wolves wordt dat meteen doorgezet. Deze tweede van de plaat zou zo door kunnen gaan voor een gitaarbandversie van de electro van bijvoorbeeld Peaches. Sexy, goor, gedreven en ontzettend up-tempo, een dansvloerkraker voor rockliefhebbers en, niet onbelangrijk, makkelijk mee te brullen.

Sexy is de hele plaat, wat dat betreft verkoopt de hoes geen kat in de zak, maar niet alle nummers zijn even sterk. Cupid nog wel.

Wederom is de invloed van Queens Of The Stone Age erg aanwezig, niet verrassend met de bassist van die band aan de dikke snaren, maar daarna zakt de spanning op deze cd.

L7

Niet dat de liedjes slecht zijn, maar je hebt wel de indruk dit al eens beter te hebben gehoord. Door L7, 7 Year Bitch of dat bandje van Courtney Love. Gelukkig wordt die trend doorbroken door Sex Bomb, nog zo’n bandversie van alternatieve electro. Gegarandeerd dat je mee zit te tikken.

Toch is het na een paar luisterbeurten duidelijk dat dit een plaat voor de zapgeneratie is. De hoogtepunten van deze plaat wil je graag nog een keer horen, dus met vinger aan de knop voorbij die andere nummers. Maar die hoogtepunten zijn dan ook zeker de moeite waard.

Eigenlijk is er maar een vervelend nummer, Rebellious Palpitations, dat met de zin “Hey, what’s your name? Take everything you got” wel heel erg aan Hole doet denken.

Doorbraak

Spinnerette was met tien tracks waarschijnlijk een betere plaat geworden dan met de dertien nummers die het nu telt. Toch zou dit wel eens de doorbraak naar een groter publiek kunnen betekenen voor Dalle.

Met een hoogst inactief Garbage en een geplastificeerde Love is er een hiaat in de markt van de sexy-maar-ruige-vrouwen ‘grunge’ waar Spinnerette mooi in past.

7/10

Spinnerette speelt dit jaar op Lowlands.