Nid & Sancy. Was er in de geschiedenis van de populaire muziek ooit een ridiculere groepsnaam? Mr. Mister? Dananananaykroyd? The Beatles? Nope, het duo uit Gent wint met vlag en wimpel.

Galacticamendum - de naam van hun eerste incarnatie - was een stuk beter, maar nu ze eindelijk wat succes beginnen te krijgen, zitten ze voor de rest van hun carrière vast aan dat onnozele woordspelletje.

Niet dat het Tania Gallagher en Bart Demey waarschijnlijk een reet uitmaakt, want ze staan toch maar mooi in L.A., Austin en Berlijn op te treden en krijgen naar verluidt complimentjes van Erol Alkan, Vitalic, Scissor Sisters en Peaches. Stadsgenoten 2 many dj's krijgen het ongetwijfeld al op hun heupen.

Yeah Yeah Yes, hun derde langspeler, is blijkbaar degene die het helemaal gaat maken, want nog nooit is er zoveel lawaai gemaakt over Nid & Sancy. In de media, maar ook gewoon 's nachts, op straten en pleinen. Hun zogezegde 'elektropunk' zelf is echter nog luidruchtiger en van het kaliber dat tegenstand onsubtiel de mond snoert.

Raverige opener 'Telescope Horror', het nerveuze 'Intrans' of het snerpende 'Shittown' hebben nét de juiste verhouding hersendoodheid versus fantasie om zeer opzwepend te zijn maar toch nog interessant te klinken. 'My Agitator', dat zijn hoed afneemt voor The KLF, en 'Trouble at the Door' zijn dan weer opgewekte electroclashpopachtige dingen. En 'Oriental Red Eye' is een lekker duister percussiemonster.

Met veertien tracks is dit album echter iets te ambitieus en soms wordt het wat drammerig of overbodig. De titel Yeah Yeah Yes suggereert dan ook een blind enthousiasme, waardoor ze van geen ophouden weten, en dat wel tot accidentjes móét leiden. Dat levert dan The Kills light op ('Kidzz (Original Dub)'), slaapverwekkende post-Kraftwerkerigheden ('M.U.S.I.C. (Symbolone edit)'), of platte Peacheskaas ('Sluttt Don't Fuck Remix (Sluttt Edit)').

De rest is echter lekker bonkende dansmuziek; een beetje plat én een beetje arty, met een aangebrand kantje en een goeie fuck you-attitude.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Nid & Sancy vind je bij KindaMuzik.