De vaderlandse punkrockscene is weer tot leven gekomen de laatste jaren. En nu komen de Tenement Kids met een gloednieuwe plaat op de proppen.

En wat voor één! De mannen openen met een een heerlijke, aan de gloriedagen van SubPopbands als Mudhoney herinnerende, gitaarriff en halen na elf songs in een dik half uur de eindstreep met het relatief rustige 'East'.

De band is duidelijk volwassen geworden. Wat niet wil zeggen dat het niet nog steeds ontegenzeglijk punkrock is. Daar waar in goede hardcoretraditie de demotape (hoe cool zijn tapes trouwens) misschien net iets beter was dan de eerste volwaardige boreling Doves, is de band op dit We've all been down duidelijk gegroeid. De invloeden van onder meer Hot Water Music en Jawbreaker zijn nog steeds duidelijk aanwezig, maar de band weet eigen liedjes van hoge kwaliteit en voorzien van kop en staart te presenteren.

Gitarist Gijs Wilbrink bezingt met bij vlagen rauwe maar altijd melodische stem zijn visie op het leven. Complimenten voor een geniale volzin als "I wanna feel like a chicken without its head, not knowing why, where and when the shit got out of hand" in het heerlijk doorrockende 'Let It Rain, Let It Roar'. En er staan nog meer pareltjes op de plaat. Zo bevat 'Quit Playing Them Strings' een heerlijk catchy refreintje dat per direct met secondelijm in je hersenplan vastgeplakt lijkt te worden. Enige minpuntje is eigenlijk de veel te lang uitgesponnen outro van dit nummer.

Maar ook een band in de lift kent tegenslagen. Drummer Bert de Bruijn besloot om na de release van deze cd de groep te verlaten om zich volledig toe te kunnen leggen op zijn andere band, Smash the Statues. Een punkrockgezelschap waarmee het na het uitkomen van zijn meest recente plaat ook danig de goede kant op gaat. Zijn plek binnen Tenement Kids is inmiddels ingenomen door de voormalige drummer van Laternpoll. Deze lichte tegenslag zal de Kids met geen mogelijkheid kunnen tegenhouden. Zeker met zo'n dijk van een plaat in de achterzak.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Tenement Kids vind je bij KindaMuzik.