Tom Pintens is een bekende naam in de Vlaamse muziekwereld. Niet alleen is hij vijftien jaar lang lid van Zita Swoon, hij is ook een bekend producer met vele albums op zijn naam.

Zo produceerde hij het onlangs uitgekomen debuut van Roosbeef en zit hij op dit moment in de studio met Gabriel Rios.

Daarnaast is hij een niet onverdienstelijke muzikant, met een klassieke piano-opleiding achter de rug en gastrollen in verscheidene Vlaamse bands. Zijn eerste album, Tom Pintens, kwam in 2007 uit. Was dat debuut nog gemaakt met veel geknip, geplak en geknutsel met de computer, Winter Maakt Ons Vrolijk heeft hij gewoon lekker rechttoe rechttaan met zijn bandje opgenomen. En het is weer zo'n pareltje geworden waar ze in Vlaanderen het alleenrecht op lijken te hebben.

Vooral de prachtige teksten tillen deze cd hoog boven menig Nederlandstalig album uit. Net zoals op zijn debuut zijn ze van de hand van Pintens' vriendin Ellen Schoenaerts. Soms zijn ze grappig, zoals "Dit keer op mijn werk zal ik niemand meer ontmaagden / Voor mij staan nieuwe jaren vol moed en dedicatie" in het titelnummer. Soms zijn ze lief, zoals "Straks breekt de ochtend aan / Dan gaan we samen slapen / Ik zal over je waken / Zo moet het altijd gaan" in 'Terwijl de Melk Overkookt'. Maar altijd zijn ze de moeite waard om goed naar te luisteren.

De liedjes op Winter Maakt Ons Vrolijk zijn als kleine verhaaltjes uit het leven van alledag, met een sprookjesachtige twist. Door het heerlijk zacht op de tong liggende Vlaamse accent van Pintens brengen ze een aangename sensatie teweeg.

Bijgestaan door een negenkoppig koortje, dat soms op de achtergrond heen en weer fladdert, houdt Pintens het aangenaam klein. 'In Charleroi' is bijvoorbeeld een prachtige ode aan de industriestad die normaal toch bekend staat als een lelijke stad. Daar zit natuurlijk net de kracht van Pintens en Schoenaerts in, want zij zien de schoonheid in alledaagse dingen. En zo kan het opeens gebeuren dat de winter je ontzettend vrolijk maakt.

Meer audio/video, concertdata en achtergronden van Tom Pintens vind je bij KindaMuzik.