Maar liefst twee keer won Marjolein Reitsma alias 'Leine' de Grote Prijs van Nederland. Helaas kampte ze jarenlang met plankenkoorts die haar ervan weerhield door te breken. Inmiddels is de stress onderdrukt. 

Ze lijkt klaar voor het veroveren van de podia en de harten van eenieder die haar de tijd gunt.

Liefhebbers van de lichte jazzpop waarmee Room Eleven de afgelopen tijd furore maakte, zullen ook wel gecharmeerd zijn van Leine’s tweede album.

Op Truth Be Told staan een aantal, frivole jazzpopliedjes met een hoog ‘we-trekken-nog-een-flesje-rosé-open-op-een-warme-zomeravond gehalte’.

Zomers

Zo neemt Leine met ‘European’ alvast een voorschot op de komende zomer. En ook bij ‘The Vow’en ‘Unconditional’ sijpelen de zonnestralen voorzichtig door de speakers.

Toch blijkt Leine naarmate ‘Truth’ vordert een stuk zwaarmoediger dan ze eerder deed vermoeden. Ze laat haar voorliefde voor de taaiere, rustige jazz prevaleren boven een fijn wegluisterend popliedje.

Dat resulteert in een aantal dromerige akoestische jazzsessies waarin Leine’s stem de songs traag voorttrekt.

Mix

Deze wat meer bedachtzamere aanpak vraagt van de luisteraar wat meer geduld, maar is op de langere termijn wel zo duurzaam. En zo produceert Leine met ‘Truth Be Told’ een afwisselende plaat die vrolijk stemt, maar die ook troost en opwarmt.

3 sterren