Ryanair moet zich aan het Nederlands recht houden bij personeel dat in Nederland gestationeerd is. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch bepaald in de beroepszaak van een ontslagen medewerkster.

De Ierse budgetluchtvaartmaatschappij beëindigde het contract met de vrouw nadat zij een eenzijdig opgelegde overplaatsing van Eindhoven naar Dublin geweigerd had.

Ryanair beroept zich op het Ierse recht omdat haar vliegtuigen in Ierland geregistreerd staan en het merendeel van het werk aan boord van de vliegtuigen plaatsvindt. 

De rechters in Den Bosch vinden het echter van doorslaggevend belang dat de vrouw in Eindhoven haar diensten begint en eindigt en daar werkaanwijzingen krijgt. Bovendien heeft het bedrijf in de Brabantse stad een zogenoemde 'operational base'.

De oud-medewerkster moet behalve een wettelijke transitievergoeding ook een schadevergoeding van 25.000 euro krijgen.

Volgens vakbond FNV is de zaak tekenend voor hoe Ryanair met zijn personeel in Nederland omgaat. Het bedrijf kan zich volgens de bond niet langer achter de Ierse wet verschuilen en werknemers hoeven niet bang te zijn dat ze van de ene op de andere dag naar het buitenland worden overgeplaatst.