'Kabinet jaagt expats weg met belastingverzwaring'

De Vakcentrale voor Professionals (VCP) komt op voor expats. De bond wil dat het kabinet expats die al in Nederland gevestigd zijn ontziet bij een belastingmaatregel die volgend jaar moet ingaan. 

De regeling kan er volgens de VCP toe leiden dat de groep 15 tot 20 procent van zijn inkomen verliest. Expats die zich in Nederland willen vestigen, worden door de maatregel dan ook afgeschrikt.

''Dat is slecht met het oog op kennisoverdracht en dus ook slecht voor de Nederlandse werkgelegenheid”, zegt VCP-voorzitter Nic van Holstein. De VCP ondersteunt een petitie van expats, die willen dat het kabinet het plan aanpast.

Op dit moment hoeven expats die aan bepaalde criteria voldoen over 30 procent van hun inkomen geen belasting te betalen. Van deze regeling kunnen ze maximaal acht jaar gebruikmaken.

Het kabinet wil hier vijf jaar van maken, ook voor expats die nu al in Nederland zijn. De VCP vindt dat er voor deze groep een overgangsregeling moet komen.

De VCP zegt dat de wetswijziging ongeveer 60.000 mensen treft. Volgens de organisatie werkt de 30-procentsregeling nu goed en moet hard worden opgetreden als er misbruik van wordt gemaakt.

Lees meer over:

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
'Naarmate je ouder wordt, is het risico op krasje op loopbaan groter.'

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie