AmbachtsAcademie gaat tweehonderd werkloze 50-plussers omscholen

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag het startsein gegeven voor de AmbachtsAcademie. 

Hier kunnen 50-plussers zonder baan zich laten omscholen tot bijvoorbeeld lijstenmaker, rietdekker, glazenier, schoenhersteller en parketteur.

Er is plek voor tweehonderd werkloze 50-plussers die een ambacht willen leren. Zij worden door ervaren ambachtslieden opgeleid. Dit gebeurt op de werkplek van de leermeester volgens het principe van meester-gezel, gecombineerd met e-learning. Ook krijgen de leerlingen les over ondernemerschap, zodat ze een eigen bedrijf kunnen beginnen of overnemen.

Het ministerie heeft 2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de academie. AmbachtNederland heeft het project samen met UWV en Start Foundation opgezet.

In eerste instantie kan voor dertien verschillende ambachten een opleiding worden gevolgd. Later dit jaar komen er nog elf opleidingen bij. 

Lees meer over:

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
'Naarmate je ouder wordt, is het risico op krasje op loopbaan groter.'

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie