T-Mobile schrapt prestatiebonus voor werknemers en directie

T-Mobile zal werknemers en de directie in Nederland niet meer belonen met individuele prestatiebonussen. Dat laat personeelsdirecteur David Thomas dinsdag in een interview in het Financieele Dagblad (FD) weten.

Volgens hem zijn de resultaten van de bonussen moeilijk meetbaar en wil het bedrijf een cultuurverandering. De afschaffing geldt niet voor de vijfhonderd medewerkers van de verkoopafdelingen, schrijft het FD.

''Tot nu toe kon het dat het met het bedrijf slecht gaat en met jou als individu heel goed. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn'', zegt Thomas. Hij stelt dat de relatie tussen individuele doelen en het bedrijfsresultaat vaak moeilijk meetbaar is. ''In de praktijk deelden veel managers goede beoordelingen uit om discussie te vermijden.''

T-Mobile schrapt ook het eindejaarsgesprek en gaat in plaats daarvan vaker en intensiever met medewerkers in gesprek over hun ontwikkeling.

De hervormingen maken deel uit van een cultuurverandering, waarbij samenwerking belangrijker wordt in plaats van het eigenbelang.

Lees meer over:

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
'Naarmate je ouder wordt, is het risico op krasje op loopbaan groter.'

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie