Duizenden vacatures bij Lufthansa na overname deel failliet Air Berlin

De Duitse luchtvaartgroep Lufthansa heeft komend jaar ruimte voor meer dan achtduizend nieuwe medewerkers. Er is vooral plaats voor nieuw cabinepersoneel, meldt het concern maandag.

Alleen al bij Lufthansa zelf kunnen zo'n 2.500 nieuwe stewards en stewardessen aan de slag. Inclusief dochtermaatschappijen zijn dat er volgens het bedrijf meer dan vierduizend.

Van de overige maatschappijen binnen de groep krijgt vooral prijsvechter Eurowings veel ruimte om te groeien. Daar worden naar verwachting 2.700 nieuwe medewerkers aangenomen.

Een deel zal afkomstig zijn van Air Berlin. Lufthansa heeft zich ontfermd over een deel van de vliegtuigen en routes van die failliete branchegenoot.

Sterk jaar

Lufthansa heeft een jaar van sterke groei achter de rug. Mede dankzij de problemen bij Air Berlin en sommige andere concurrenten kon het bedrijf flink meer passagiers verwelkomen.

Ook de ticketprijzen veerden op, na jaren waarin luchtvaartmaatschappijen steeds minder voor hun diensten konden vragen.

Lees meer over:

Pulsvisserij

Pulsvisserij
Een Nederlandse uitvinding valt niet in goede aarde in het buitenland. Het Europese Parlement keert zich tegen pulsvisserij. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

Discriminatie

Discriminatie
College voor de Rechten van de Mens: 'Werkgevers hebben vaak niet door dat ze zwangere vrouwen discrimineren.'

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie