Loopbaanadvies voor ruim 25.000 werkende 45-plussers

Ruim 25.000 werkenden die 45 jaar en ouder zijn kunnen zich aanmelden voor een 'ontwikkeladvies'. Met dit persoonlijke loopbaanadvies krijgen ze een beeld van hun situatie op de arbeidsmarkt. 

Met dat advies in de hand kan de werkende samen met een loopbaancoach kijken welke stappen nodig zijn om gezond en werkend de pensioenleeftijd te halen. Dat is de bedoeling van minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die er subsidie voor heeft geregeld.

Het ministerie vindt het voor werkenden verstandig om regelmatig na te denken over de toekomst van het beroep en hun persoonlijke ontwikkeling. Maar in de praktijk komen mensen daar niet altijd aan toe, zeker niet als ze goed op hun plek zitten en een druk leven leiden.

Het ontwikkeladvies is een van de maatregelen uit het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers. De gesprekken zijn beschikbaar voor zeven beroepsgroepen, zoals catering-, en verkoopmedewerker, secretarieel werk, ambulancepersoneel, schoonmakers en buitengewoon opsporingsambtenaren. Hier is 20 miljoen euro voor beschikbaar.

NU.nl heeft een nieuw platform met vacatures. Neem een kijkje op www.nuwerk.nl

Lees meer over:

Arbeidsmarkt

Arbeidsmarkt
'Naarmate je ouder wordt, is het risico op krasje op loopbaan groter.'

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

NUlokaal adverteren

NUwerk

Tip de redactie