Het nieuwe werken is goed voor betrokkenheid werknemers

Het nieuwe werken is goed voor de betrokkenheid van werknemers, zo blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onder 656 Nederlandse werknemers.

Het nieuwe werken houdt in grote lijnen in dat werknemers kunnen werken waar en wanneer ze willen.

Werknemers voelen zich vooral meer betrokken dankzij drie aspecten die bij het nieuwe werken horen: het eigen werk managen, onbeperkte toegang en gebruik van kennis en vrij toegankelijke, open werkplekken.

De laatste twee aspecten pakken vooral positief uit dankzij de mogelijkheden voor sociale interactie en nieuw leiderschap die ze bieden.

"Het eigen werk managen is dan ook het enige facet dat een directe invloed heeft op betrokkenheid van werknemers. Hieruit blijkt dat medewerkers van meer autonomie voorzien, een zeer effectieve manier is om ze meer betrokken te maken", concluderen de onderzoekers. 

Betrokken werknemers kijken positief aan tegen hun werk, zijn toegewijder en ervaren een groter welbevinden dan hun minder betrokken collega’s.

Lees meer over:

Pulsvisserij

Pulsvisserij
Een Nederlandse uitvinding valt niet in goede aarde in het buitenland. Het Europese Parlement keert zich tegen pulsvisserij. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

Discriminatie

Discriminatie
College voor de Rechten van de Mens: 'Werkgevers hebben vaak niet door dat ze zwangere vrouwen discrimineren.'

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie