'Saleswereld nog altijd gedomineerd door mannen'

De saleswereld wordt nog altijd gedomineerd door mannen. 87 procent van de banen in salesberoepen is in handen van mannen.

Dat blijkt maandag uit onderzoek van uitzendorganisatie Michael Page. "Hopelijk gaan we hier de komende jaren verandering in zien", aldus de organisatie.

De vraag naar sales- en marketingprofessionals neemt voor het eerst sinds de crisis weer toe, zo blijkt verder. Zeven op de tien werknemers in deze beroepen zijn actief op zoek naar een andere baan.

De afgelopen jaren is er flink gesnoeid in sales- en marketingpersoneel. Deze trend is het afgelopen jaar gekeerd. Ook zoeken bedrijven meer naar medewerkers met "een inhoudelijk verhaal", in plaats van alleen maar agressieve verkopers.

Niet alleen is een groot deel van het sales- en marketing personeel op zoek naar een andere baan, ook zou 41 procent bereid zijn naar het buitenland te verhuizen voor een droombaan.

Lees meer over:

Pulsvisserij

Pulsvisserij
Een Nederlandse uitvinding valt niet in goede aarde in het buitenland. Het Europese Parlement keert zich tegen pulsvisserij. 

Forensen

Forensen
'Files en afstand wennen vanzelf als je ver van je werk woont.'

Discriminatie

Discriminatie
College voor de Rechten van de Mens: 'Werkgevers hebben vaak niet door dat ze zwangere vrouwen discrimineren.'

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie