Hoe langer medewerkers in dienst zijn, hoe minder waarde zij hechten aan scholing en hun ontwikkeling. 

Dit blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van softwareleverancier Raet.

Bijna de helft van de ondervraagde werknemers die minder dan een jaar in dienst zijn, noemt opleidings- en carrièremogelijkheden belangrijke criteria. Daarbij letten ze op de keuze voor een werkgever. Hetzelfde geldt voor slechts rond de 20 procent van de werknemers die langer dan twintig jaar in dienst zijn.

Volgens Henk Jan van Commenee, specialist talentmanagement bij Raet, is het voor zowel de organisatie als de medewerkers nodig om bij een langdurig dienstverband in ontwikkeling te blijven investeren. "Bij medewerkers die langer in dienst zijn, neemt de interesse hiervoor af, terwijl de noodzaak er wel is."

Verandering

Van Commenee zegt dat werkgevers dit ook zien. "Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat de aard van het werk in veel functies verandert. Meeveranderen is een absolute must."

Verder blijkt dat 60 procent van de medewerkers het afgelopen jaar geen opleiding heeft gevolgd. 56 procent geeft aan geen duidelijk beeld te hebben van hun vooruitzichten bij de huidige werkgever.

Van de ondervraagde bestuurders maakt bijna een derde zich zorgen over de bereidheid van hun medewerkers om zich verder te ontwikkelen. 57 procent zegt te weinig tijd te besteden aan het herkennen en benutten van het talent.