Honderden EHBO'ers bij carnaval

Honderden EHBO'ers van het Rode Kruis zijn komend weekend in touw tijdens carnavalsoptochten en -feesten in vooral het zuiden van het land.

Dat meldt vrijdag een woordvoerster van het Rode Kruis.

''Naast de reguliere eerstehulpposten zijn er fietsende en lopende EHBO'ers op plekken waar veel mensen bij elkaar komen. Zo kunnen de hulpverleners sneller iemand helpen'', aldus de woordvoerster. Tijdens de festiviteiten wordt vooral hulp gevraagd als gevolg van alcohol- en drugsgebruik, maar ook in verband met verwondingen, opgelopen door gebroken glaswerk of kneuzingen en schaafwonden door een knokpartijtje.

In Maastricht is het Rode Kruis aanwezig met een EHBO-post op het Vrijthof. Verder zijn er vrijwilligers aanwezig bij carnavalsoptochten zoals in Helmond, Den Bosch, Vught en Heerlen. In Roermond staan de EHBO'ers vrijdag bij het scholierencarnaval (Sjolefestasie), waar achtduizend jongeren aanwezig zijn.

In Breda zijn de hulpverleners aanwezig bij de kinderoptocht en het kindercarnaval en in Oss maken ze tijdens carnaval gebruik van de nieuwe mobiele medische unit.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie