Eindhovense taxichauffeurs gaan woensdagmiddag in een protesttocht van het station naar het Stadhuisplein rijden. Ze zijn boos over de gang van zaken tijdens carnaval. 

"De gemeente heeft toezeggingen gedaan en is die niet nagekomen", zegt taxichauffeur en gemeenteraadslid Kees Rijnders. De gemeente zou tijdens carnaval te weinig hebben gecontroleerd op chauffeurs uit de Randstad die de markt zouden bederven.

De taxichauffeurs vetrokken om 12.30 uur vanaf het station richting het Stadhuisplein. Naar verwachting is dat er zo'n tachtig taxi's aan meedoen.

Volgens Rijnders hadden de Eindhovense taxichauffeurs hun best gedaan om problemen tijdens carnaval te voorkomen. Zo waren alle taxi's met stickers beplakt zodat de klanten konden zien dat het een Eindhovense taxi was en geen chauffeur van buiten. "Ten dele is de concurrentie van buiten meegevallen," zegt Rijnders. "Dat is een succes geweest."

Laten afweten

Maar de gemeente heeft het volgens Rijnders flink laten afweten. "Zo hadden ze ons negen toezichthouders beloofd om alles op de taxistandplaatsen in goede banen te leiden. Die waren er niet, hoogstens één of twee verkeersregelaars. Mensen hebben uren onnodig bij de standplaats moeten wachten. Het was er chaos en wij stonden voor lul. Er zijn zelfs mensen gewond geraakt." 

Inmiddels heeft Rijnders een gesprek gehad met de gemeente. "We hebben gesproken over dat er dingen niet goed gegaan zijn. De gemeente heeft beterschap en een betere samenwerking beloofd. Maar dat moet nog wel bewezen worden."

Alles over Carnaval