De carnavalsfestiviteiten in het Gelderse Druten worden aangepast omdat donderdagavond een 16-jarig meisje uit die plaats door een ongeluk om het leven kwam. 

Een meisje van 15 raakte door het ongeluk zwaargewond en ligt volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De traditionele sleuteloverdracht van de Drutense burgemeester aan prins Carnaval heeft vrijdagavond een ingetogen karakter en er wordt een moment stilte gehouden.

De carnavalsoptochten zaterdag en maandag gaan wel door, maar staan letterlijk en figuurlijk ook stil bij het drama. In de buurt van de huizen waar beide meisjes woonden, gaat de muziek op de wagens uit. Dat hebben de gemeente en de carnavalsvereniging vrijdag afgesproken.

De school van de meisjes heeft vrijdag de laatste dag van de toetsweek voor de vierde klas van de havo geschrapt. In de school is een gedenkhoek ingericht en er is begeleiding aanwezig. Leerlingen van andere jaarlagen mochten zelf kiezen of ze meededen aan de laatste dag van de proefwerkweek.

De meisjes reden op een scooter op de fietsstrook van de Trambaan in West Maas en Waal, grenzend aan Druten. De 57-jarige bestuurder van een lesauto kwam door nog onbekende oorzaak op de fietsstrook terecht en reed de meisjes frontaal aan. Het 16-jarige meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De bestuurder had niet gedronken, zegt de politie. Hij is aangehouden en wordt verhoord.