Al jaren droomt Willy van den Gruythuyzen ervan: een keer mee als prins in de carnavalsoptocht in Bergeijk. Vrijdag kwam zijn droom uit. 

De 62-jarige man heeft het Syndroom van Down en viert al dertig jaar carnaval in het dorp. Vrijdag mocht hij mee als prins op de prinsenwagen van jeugdcarnavalsvereniging De Piepteuten.

Willy woont in een verzorgingshuis van Stichting Lunetzorg. Die stichting plaatste in de hal een wensboom waar bewoners hun wens aan konden hangen. Voor Willy was het duidelijk: hij wilde als prins meerijden in de kinderoptocht.

Prins Willy stond te genieten op de wagen. De tranen rolden zo nu en dan over zijn wangen van de kou of door de emoties. ''Ik vind het leuk'', was zijn reactie.

Hossend en zwaaiend met de scepter genoot de prins van alle aandacht tijdens de optocht. Zijn zus Annelies weet niet waarom Willy zo'n carnavalsfanaat is. ''Dat zit helemaal niet in de familie. Ik houd zelf ook niet van carnaval. Maar misschien is het de Nederlandstalige muziek.''

Carnavalsvereniging De Piepteuten haalde de 'prins voor een dag' met de carnavalswagen vrijdagochtend op. ''Het is toch geweldig om te zien hoe die man geniet'', vertelt secretaris Robert Bolt van de carnavalsclub.

De vereniging wilde de wens van Willy graag in vervulling laten gaan. ''Dit is voor ons een kleine moeite en we doen er iemand zo'n groot plezier mee. Dit zouden we elk jaar wel kunnen doen.''