Vanwege een bosbrand ten westen van de Spaanse stad Zaragoza hebben zo'n vijftienhonderd mensen hun huizen moeten verlaten. De brand woedt in de buurt van Añón de Moncayo in het noordoosten van Spanje en wordt aangewakkerd door de sterke wind. In de regio bestrijden zo'n driehonderd brandweerlieden het vuur.

Lokale autoriteiten spreken van een onbeheersbare brand, die zich inmiddels heeft uitgestrekt over een lengte van ongeveer 50 kilometer. Windsnelheden van ongeveer 60 kilometer per uur bemoeilijken de bestrijding van de natuurbrand. De inwoners van het gebied zijn elders ondergebracht in sportzalen.

Ook in het zuiden van Spanje heeft de brandweer een bosbrand bestreden. Die zou door bliksem zijn veroorzaakt en verspreidde zich door de harde wind. Dat was in de buurt van Murcia.

In Frankrijk is de grote bosbrand in het zuidwestelijke departement Gironde dankzij een regenachtige nacht onder controle. Duizenden mensen waren daar geëvacueerd, maar kunnen nu weer terug naar huis. Meer naar het oosten, in het Franse departement Aveyron, zijn wel weer zo'n duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand.

Een deel van Europa kampt deze zomer met veel droogte en hitte, waardoor de kans op bosbranden groot is.

Blusvliegtuigen in actie tegen bosbrand Spanje
41
Blusvliegtuigen in actie tegen bosbrand Spanje