In het Amerikaanse Lake Mead is voor de vierde keer in vier maanden een lichaam gevonden, meldt CNN. Het meer droogt door de waterschaarste en klimaatverandering langzaam op.

Onderzoek moet aantonen of de doodsoorzaak kan worden vastgesteld en of het nog mogelijk is om de identiteit te achterhalen. Mogelijk zijn deze mensen al decennia geleden om het leven gekomen, daardoor is identificeren lastig.

Eind juli werd ook een lichaam uit het meer gehaald. Op 1 mei werden menselijke resten aangetroffen in een aangespoeld vat. Deze persoon is waarschijnlijk in de jaren zeventig of tachtig vermoord. Op 7 mei werd opnieuw een lichaam gevonden.

De politie meldde toen al dat het dalende waterpeil mogelijk tot de ontdekking van meer lichamen zou kunnen leiden.

Lake Mead is een stuwmeer aan de Colorado River. Sinds de aanleg van het meer stond het water nog nooit zo laag als nu. In de afgelopen twintig jaar is het waterniveau met meer dan 70 procent gedaald. Het water is nu zover gedaald, dat autoriteiten hebben gewaarschuwd voor tekorten.

Verbetering: In een eerdere versie van dit bericht stond dat Lake Mead een waterreservoir is. Dat is onjuist, want het is een stuwmeer. Het bericht is daarom aangepast.