Complotdenker Alex Jones moet van een jury in Texas nog eens 45,2 miljoen dollar (44,4 miljoen euro) betalen aan de nabestaanden van een zesjarig jongetje dat om het leven kwam bij de schietpartij op de school Sandy Hook. Dat meldt The New York Times. Gisteren droeg de jury Jones al op 4,1 miljoen dollar (ruim 4 miljoen euro) schadevergoeding te betalen aan de nabestaanden.

In 2012 werden twintig kinderen en zes volwassenen doodgeschoten op de Sandy Hook-school in het Amerikaanse Newtown. Het bloedbad was volgens Jones een "hoax". Zelfs de rouwende ouders zouden volledig zijn verzonnen, gespeeld door acteurs.

De ouders van de zesjarige Jesse Lewis klaagden Jones, de oprichter van het populaire platform Infowars, aan voor laster en het toebrengen van emotionele schade.

De schadevergoeding van 4,1 miljoen dollar geldt als compensatie voor de geleden schade door de nabestaanden van Lewis. Vrijdag kwam het oordeel tot een veel hoger bedrag, dat geldt als een boete die Jones en anderen af moet schrikken in de toekomst dergelijke uitspraken te doen.

Na de zaak in Texas staat Jones nog terecht in twee andere rechtszaken die zijn aangespannen door nabestaanden van Sandy Hook-slachtoffers.

Complotdenker Jones moet betalen: opvallende momenten uit de zaak
191
Complotdenker Jones moet betalen: opvallende momenten uit de zaak