De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag een merkwaardige sneer uitgedeeld aan westerse leiders. Poetin zei dat die leiders er "afschuwelijk" uit zouden zien als ze zich, net als hij, met ontbloot bovenlichaam in het openbaar zouden laten zien.

Poetin deed de uitspraak donderdag tijdens een bezoek aan het Centraal-Aziatische land Turkmenistan. Hij reageerde op eerdere opmerkingen van een aantal westerse leiders die hem belachelijk maakten tijdens de G7-top in Duitsland.

Zo grapte de Britse premier Boris Johnson dat de G7-leiders misschien hun kleding konden uittrekken "om te laten zien dat we sterker zijn dan Poetin".

Ook de Canadese premier Justin Trudeau grapte over de Russische president. Hij stelde voor om "met ontbloot bovenlijf op een paard te gaan zitten", verwijzend naar een foto van Poetin met ontbloot lichaam op een paard in Siberië.

De Russische president was hier niet van gediend en sneerde terug naar de leiders. Ook zei hij dat westerse leiders in tegenstelling tot hem overmatig alcohol drinken en niet sporten.

"Ik weet niet of ze zich boven of onder hun heupen willen uitkleden, maar ik denk dat het er hoe dan ook afschuwelijk uit zou zien", aldus Poetin.