Jordaanse autoriteiten spreken van zeker 12 doden en 260 gewonden door een ramp in de Zuid-Jordaanse havenstad Aqaba. Bij de val van een container op een schip kon giftig chloorgas ontsnappen. Op sociale media waren beelden te zien van een gelige damp boven het water.

De autoriteiten besloten veldhospitalen op te zetten. Ziekenhuizen in de buurt waren al snel overvol. Sommige gewonden verkeren nog in kritieke toestand. Wel zou de stad volgens nieuwszender Al Arabiya niet meer hoeven te vrezen voor nieuwe gevolgen van het chloorgaslek in de haven.

Aqaba, waar de enige haven van Jordanië ligt, is een van de grootste havens aan de Rode Zee. De graansilo's in de haven blijven tot minstens dinsdag buiten gebruik, totdat gecontroleerd is of het graan niet door de gifdampen is aangetast, bericht staatszender Al Mamlaka TV.

Agaba is ook een badplaats, vlak tegen de Israëlische grens, minder dan 15 kilometer ten noorden van Saoedi-Arabië. Het Egyptische Sinaï-schiereiland ligt aan de andere kant van de golf, ongeveer 10 kilometer verderop. De stranden zijn geëvacueerd.

Kraan laat tank met giftig gas vallen in Jordanië
35
Kraan laat tank met giftig gas vallen in Jordanië