De Noorse politie beschouwt de fatale schietpartij bij een homoclub in Oslo als een terroristisch misdrijf. Dat schrijft persbureau Reuters zaterdag op basis van een politiewoordvoerder. In de nacht van vrijdag op zaterdag opende een schutter het vuur op publiek bij de London Pub. Daarbij vielen twee doden en meerdere zwaargewonden.

Getuigen hoorden zeker "vijftien tot twintig schoten". Volgens de politie zijn er zeker negentien mensen gewond geraakt, waarvan er drie in levensgevaar verkeren.

Dit weekend wordt op verschillende plaatsen in Oslo de Pride gevierd. Na de schoten ontstond paniek en begonnen mensen te rennen. Voordat de schoten werden afgevuurd, stonden de mensen in de rookruimte vlak buiten de club.

Er is één persoon aangehouden, meldt de politie. Dat gebeurde kort na het incident in de buurt van de schietpartij. De verdachte zou alleen hebben gehandeld.

Een verslaggever van de Noorse publieke zender NRK die ter plaatse was, zei dat een man een wapen uit een tas pakte en begon te schieten.

Veel hulpverleners op de been na schietpartij bij Noorse homoclub
47
Veel hulpverleners op de been na schietpartij bij Noorse homoclub