Bij een schietpartij buiten een nachtclub in de Noorse hoofdstad Oslo zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen om het leven gekomen. Ook zijn er negentien mensen gewond geraakt, meldt de politie. Drie gewonden zijn er ernstig aan toe en worden in het ziekenhuis behandeld.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden meerdere schoten afgevuurd vlak buiten de London Pub, een homoclub in het centrum van Oslo. Een ooggetuige zei tegen de Noorse krant Dagbladet dat hij "vijftien tot twintig schoten" hoorde. Na de schoten ontstond paniek en begonnen mensen te rennen. Voordat de schoten werden afgevuurd, stonden de mensen in de rookruimte vlak buiten de club.

Er is één persoon aangehouden, meldt de politie. Dat gebeurde kort na het incident in de buurt van de schietpartij. Verder wil de politie nog geen nadere details geven. Een verslaggever van de Noorse publieke zender NRK die ter plaatse was, zei dat een man een wapen uit een tas pakte en begon te schieten.

Veel is nog onduidelijk. Zo gist de politie nog altijd naar het motief van de schutter en zou hij ook op twee andere plekken in dezelfde uitgaansstraat hebben geschoten. De politie heeft twee vuurwapens gevonden in de buurt van de London Pub.

De London Pub is een in Noorwegen beroemde nachtclub voor homo's. Dit weekend wordt op verschillende plaatsen in Oslo de pride gevierd.

Veel hulpverleners op de been na schietpartij bij Noorse homoclub
47
Veel hulpverleners op de been na schietpartij bij Noorse homoclub