Door noodweer in de Franse badplaats Villers-sur-Mer is zaterdagavond een kitesurfer om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. In het nabijgelegen Deauville wordt per boot en helikopter gezocht naar iemand die wordt vermist op zee, meldt de zender France Info.

Frankrijk zucht onder een hittegolf. Zaterdag gold voor elf departementen code rood en werden recordtemperaturen tot 46 graden verwacht.

Door de storm van de Normandische kust kwam een 31-jarige kitesurfer om het leven toen hij door een windvlaag tegen de gevel van een restaurant werd geworpen. Drie bezoekers van een casino raakten gewond doordat stoelen en tafels in het rond vlogen.

In Deauville, waar reddingswerkers op zoek zijn naar een vermist persoon op zee, moest ook een triatlon worden afgelast omdat tenten van de deelnemers werden weggeblazen door de wind. De hardlopers zijn ondergebracht in het plaatsje.

In Biarritz aan de Atlantische kust, bij de Spaanse grens, steeg het kwik naar 42,9 graden. Nooit eerder was het in die plaats zo warm. De extreme hitte heeft voor zover bekend aan zeker twee ouderen het leven gekost.

Voor de nacht van zaterdag op zondag voorspelt Météo France onweersbuien die vanaf de Atlantische kust het land intrekken. Ze kunnen gepaard gaan met hevige bliksem en zware windstoten. De weersverandering maakt waarschijnlijk een eind aan de hittegolf, al kan die in het oosten wat langer aanhouden.