Bij de ontsporing van een trein in Duitsland zijn vrijdag vier mensen om het leven gekomen en zo'n dertig anderen gewond geraakt. De lichamen van drie van de vier overledenen zijn nog niet geborgen. Twaalf mensen worden nog vermist.

De Beierse minister Joachim Hermann zei dat de vermisten mogelijk in het ziekenhuis liggen en nog niet zijn geïdentificeerd. Hij sloot ook niet uit dat er nog lichamen onder gekantelde rijtuigen liggen.

De dubbeldekstrein had ongeveer 140 passagiers aan boord en ontspoorde vrijdag iets na het middaguur ten noorden van de Beierse stad Garmisch-Partenkirchen, ten zuidwesten van München.

Een deel van de wagons stortte van een helling. Bij het ongeluk kwamen zeker vier mensen om het leven en zijn zo'n dertig personen gewond geraakt, van wie de helft naar het ziekenhuis moest. Onder de gewonden zijn veel kinderen. Veel van hen waren onderweg naar huis na hun schooldag.

De hulpdiensten rukten massaal uit vanwege het ongeluk. Er kwam ook hulp uit het nabijgelegen Oostenrijk en van het Duitse leger. Volgens de lokale politie zijn alle passagiers uit de wagons bevrijd. Het bergen van de ontspoorde wagons gaat volgens de politie zeker nog een paar dagen duren.

De oorzaak van de ontsporing is nog niet bekend.

Ravage na dodelijke treinontsporing in Duitsland
37
Ravage na dodelijke treinontsporing in Duitsland