Een vliegtuig met 22 mensen aan boord wordt vermist in Nepal. Het toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air verdween op een binnenlandse vlucht van Pokhara naar Jomsom.

Een woordvoerder van het Nepalese leger heeft maandag op Twitter laten weten dat de plek waar het vliegtuig neerstortte gevonden is. Hij plaatste ook een foto waarop het wrak van het vliegtuig te zien is. De Nepalese autoriteiten bevestigden zondag al dat het toestel is neergestort in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

Jomsom ligt 80 kilometer ten noordwesten van de zeer toeristische stad Pokhara. De vliegreis door de Himalaya duurt normaal gesproken slechts twintig minuten. Pokhara, een stad met 255.000 inwoners, bevindt zich op zo'n 200 kilometer van de Nepalese hoofdstad Kathmandu.

Volgens een woordvoerder van Tara Air waren er naast veel Nepalezen zeker vier mensen met de Indiase nationaliteit en twee Duitsers aan boord. Het gaat in totaal om negentien passagiers en drie bemanningsleden.

De Nepalese politie en het leger zijn met twee helikopters op zoek naar het verdwenen toestel. Zij zoeken in het gebied waar het toestel van de radar verdween. Daar is het op het moment zo slecht weer dat er nauwelijks zicht is. De zoektocht is vanwege de intredende duisternis gestaakt en wordt maandag hervat, meldt een woordvoerder van het Nepalese leger op Twitter.

Vliegtuig met 22 mensen waarschijnlijk neergestort in Nepal
39
Vliegtuig met 22 mensen waarschijnlijk neergestort in Nepal

Veel ongelukken in Nepalese luchtvaartgeschiedenis

Nepal kent een geschiedenis van veel luchtvaartongelukken vanwege zijn uitgebreide vliegnetwerk, hoge bergketens en snel veranderende weersomstandigheden. Op dezelfde route van Pokhara naar Jomson vloog in februari 2016 een toestel van Tara Air tegen een berg. De 23 inzittenden kwamen daarbij om het leven.

Hoewel er steeds meer gevlogen wordt in Nepal hebben de luchtvaartmaatschappijen van het land een slechte naam op gebied van veiligheid. De Europese Unie verbiedt Nepalese maatschappijen boven Europa te vliegen, omdat ze onveilig te werk zouden gaan.