In Brazilië zijn sinds dinsdag zeker 44 mensen om het leven gekomen door stortregens die de noordoostelijke staat Pernambuco teisteren, melden de Braziliaanse autoriteiten. Zaterdag vielen de meeste slachtoffers. Toen kwamen 29 mensen om het leven door aardverschuivingen.

Door de zware regenval zijn duizenden mensen hun woningen ontvlucht. Op sociale media zijn video's te zien van ondergelopen wegen, instortende huizen en aardverschuivingen.

56 mensen worden nog vermist, zei minister Daniel Ferreira van Regionale Ontwikkeling zondag. 25 mensen raakten gewond bij de hevige stormen rond de havenstad Recife. Bijna vierduizend mensen raakten hun huizen kwijt.

Op sommige plekken in Recife, de hoofdstad van de staat, is tussen vrijdagavond en zaterdagochtend 236 millimeter regen gevallen, aldus het kantoor van de burgemeester.

Volgens de weerdiensten blijft het de komende 24 uur regenen. Daardoor wordt gevreesd dat de situatie verergert. Tot en met zondag is code rood van kracht in de staat Pernambuco.

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro sprak op Twitter zijn "verdriet en solidariteit uit met de slachtoffers van deze trieste ramp". Hij zei dat zijn regering al het mogelijke zal doen "om het lijden te verlichten". Volgens de president wordt onder meer het leger ingezet "om te helpen bij noodhulpoperaties en de nodige hulp te bieden aan getroffen families".

Brazilië opnieuw geteisterd door noodweer
42
Brazilië opnieuw geteisterd door noodweer