Noord-Korea heeft woensdag drie ballistische raketten afgevuurd, zegt het leger van Zuid-Korea. Dat gebeurde enkele uren nadat de Amerikaanse president Joe Biden was vertrokken uit de regio.

Biden en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol hebben afgelopen weekend plannen opgesteld voor grotere gezamenlijke militaire oefeningen. Ook spraken ze af om indien nodig meer Amerikaanse strategische wapens in te zetten in reactie op het groeiende aantal militaire oefeningen van Noord-Korea.

De legerleiding van Zuid-Korea zei dat de drie luchtdoelraketten in minder dan een uur tijd werden afgevuurd vanuit het district Sunan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea.

De Japanse kustwacht meldde zeker twee lanceringen. Volgens de Japanse omroep NHK kwamen de raketten buiten de exclusieve economische zone van Japan terecht.

Het was het eerste bezoek dat Biden als president aan Azië bracht. Amerikaanse en Zuid-Koreaanse autoriteiten hadden gewaarschuwd dat Noord-Korea, dat kernwapens heeft, klaar leek te zijn om wapens te testen.

Wéér een raketlancering: waarom Kim Jong-un nooit zal stoppen
111
Wéér een raketlancering: waarom Kim Jong-un nooit zal stoppen