Een veertienjarige Britse tiener is dinsdag schuldig bevonden aan de moord op de twaalfjarige Ava White uit Liverpool. De jongen zou de scholiere vorig jaar november hebben neergestoken na een ruzie over een Snapchat-video.

Het meisje was die avond in de Engelse stad aan het kijken naar hoe de kerstverlichting werd ontstoken. Zij en haar vrienden werden daarbij gefilmd door de vriendengroep van de jongen. Die video's werden vervolgens op Snapchat gezet.

White sprak de jongen daarop aan en eiste dat de video's zouden worden verwijderd. Ze werd vervolgens in haar nek gestoken.

De jongen ontkent de moord en zegt dat hij White per ongeluk neerstak uit zelfverdediging. Een van de vrienden van White dreigde volgens hem een van zijn vrienden neer te steken als ze de video niet zouden verwijderen. De jongen had haar bang willen maken.

De aanklager wees de jury op het gedrag van de jongen. Zo rende hij na de steekpartij weg en ging hij met zijn vrienden naar een winkel om boter te kopen. Hij zou "gevoelloze minachting" hebben getoond tegenover het meisje.

De jongen hoort op 11 juli zijn straf.