De storm Arwen heeft in het Verenigd Koninkrijk veel overlast veroorzaakt. Volgens Britse media overleden zeker twee personen doordat bomen omvielen. In Schotland en in het noorden van Engeland kwamen tienduizenden huishoudens en bedrijven zonder stroom te zitten.

De twee slachtoffers kwamen om het leven door verschillende incidenten. In het Noord-Ierse Antrim viel een boom op een auto, met de dood van een schoolhoofd tot gevolg. In het Engelse Ambleside werd een man uit Lancaster geraakt door een boom. Hij overleed volgens de politie ter plekke.

Arwen ging sinds vrijdagmiddag gepaard met zware windstoten, regen en sneeuwval. De autoriteiten hadden Britten voor levensgevaarlijk noodweer gewaarschuwd door code rood uit te geven, wat zelden gebeurt. Die waarschuwing verliep zaterdagochtend, maar Britten kregen ook daarna nog het advies alleen te reizen als dat echt noodzakelijk is.

Bestuurders die zich toch op de weg begaven, kregen ook te maken met overlast. De politie meldde dat 120 vrachtwagens "vast kwamen te zitten in de sneeuw" op snelweg M62 door Engeland.

In Britse media circuleren beelden van daken die van huizen zijn gerukt en wegen die zijn geblokkeerd door bomen en ander puin, zoals een grote trampoline die ondersteboven in een straat ligt.

Harde wind en sneeuwval door storm Arwen in VK
45
Harde wind en sneeuwval door storm Arwen in VK