Zeker 92 mensen zijn vrijdagavond omgekomen bij de explosie van een tankwagen in Sierra Leone. Dat meldt persbureau Reuters zaterdag.

De explosie vond plaats in de hoofdstad Freetown van het West-Afrikaanse land. De tankwagen zou zijn ontploft na een botsing met een vrachtwagen op een druk kruispunt in de stad. Dergelijke ongelukken komen vaak voor in Afrika.

Een groot aantal panden in de omgeving van de ontplofte tankwagen is in brand gevlogen. Omstanders melden dat veel auto's op het kruispunt uitgebrand zijn. Ook zou een bus vol met mensen volledig in vlammen zijn opgegaan.

Volgens de regering zijn in totaal 92 mensen omgekomen. Eerder liet het door de overheid van Sierra Leone gerunde mortuarium weten dat er 91 lichamen waren binnengebracht.

Ook zijn meer dan honderd mensen naar het ziekenhuis gebracht, onder wie veel mensen met ernstige brandwonden. Reddingswerkers zoeken zaterdag naar meer slachtoffers.

Mensen raakten gewond bij brandstof tappen uit ontplofte tankwagen

Volgens burgemeester Yvonne Aki-Sawyerr waren onder de slachtoffers veel mensen die na de ontploffing brandstof uit het voertuig wilden tappen.

President Julius Maada Bio heeft via Twitter zijn steunbetuigingen geuit richting de nabestaanden van de slachtoffers. "Mijn regering zal er alles aan doen om de getroffen families te ondersteunen."

Tankwagen explodeert na botsing in Sierra Leone
26
Tankwagen explodeert na botsing in Sierra Leone