Bij de bestorming van een gevangenis in het zuidwesten van Nigeria zijn volgens Nigeriaanse media bijna duizend gevangenen ontsnapt. Ruim de helft daarvan is een dag later nog altijd op vrije voeten.

Een grote groep zwaarbewapende mannen bestormde vrijdagavond de Abonlogo-gevangenis in de stad Oyo. Volgens een woordvoerder van de gevangenis waren de aanvallers gewapend met vuurwapens en granaten.

Met de granaten werd een deel van de muur van het cellencomplex opgeblazen, waardoor gedetineerden konden ontsnappen. Het is onbekend of er bij de aanval slachtoffers zijn gevallen.

De woordvoerder bevestigde dat er gevangenen zijn ontsnapt. Een deel van de ontsnapte gevangenen is inmiddels alweer opgepakt en opgesloten, maar zo'n 575 zijn nog op vrije voeten.

Dit jaar zijn al twee keer eerder gevangenissen aangevallen in Nigeria. In september konden 240 gedetineerden ontkomen tijdens een aanval en in april meer dan achttienhonderd. In grote delen van het Afrikaanse land hebben criminele bendes het voor het zeggen.