Bill Clinton heeft zondag het ziekenhuis in Californië verlaten. De Amerikaanse voormalig president kampte met een infectie en was vijf nachten opgenomen.

Eerder werd al de verwachting uitgesproken dat de 75-jarige Clinton zondag weer naar huis mocht. "Hij is vol goede moed en heeft tijd doorgebracht met zijn familie en vrienden, en hij heeft American football gekeken", zei een woordvoerder. Zijn vrouw, voormalig presidentskandidaat Hillary Clinton, heeft hem zaterdag nog bezocht.

De oud-president werd dinsdagavond in het Irvine Medical Center in Californië opgenomen vanwege een urineweginfectie die zich verspreidde naar de bloedbaan. Hij zou zich tijdens een bezoek aan de Amerikaanse staat bij het ziekenhuis hebben gemeld wegens vermoeidheid.

Clinton, die tussen 1993 en 2001 de president van de Verenigde Staten was, heeft antibiotica toegediend gekregen en werd volgens zijn artsen "nauwlettend in de gaten gehouden".

Volgens CNN lag hij op de intensive care. Dit zou zijn om zijn veiligheid en privacy te waarborgen. De ernst van zijn situatie zou hierbij geen rol hebben gespeeld.

Bill Clinton verlaat ziekenhuis na opname van vijf dagen
23
Bill Clinton verlaat ziekenhuis na opname van vijf dagen