De Duitse politie heeft tijdens een grootschalige grenscontrole drie Nederlandse tieners opgepakt wegens drugssmokkel. Het drietal reed in een auto waarin ook vijf pakketjes met harddrugs met een straatwaarde van 800.000 euro werden gevonden.

De jongste is een vijftienjarige jongen uit Alkmaar. Hij zat in een auto die werd bestuurd door een negentienjarige plaatsgenoot. Ook een zeventienjarige jongen uit Alkmaar reed mee.

Het drietal werd dinsdag op een parkeerplaats aan de A40 vlak bij de Nederlandse grens aangehouden. De drie waren volgens de Duitse politie onderweg naar Duisburg om daar pakketten per post naar Engeland te versturen. Het ging zogenaamd om poststukken van een bedrijf uit Duisburg voor voedingssupplementen voor sporters.

De vijf pakketjes bleken echter 11,5 kilo xtc, 10 kilo crystal meth en 750 gram amfetamine te bevatten. Bovendien had de zeventienjarige een kapmes bij zich.

Het drietal hield na de aanhouding de lippen stijf op elkaar. De vijftienjarige jongen mocht door zijn ouders worden opgehaald, de twee anderen zitten vast.