Een man die dertig jaar geleden uit een gevangenis in de Australische deelstaat New South Wales ontsnapte, heeft zich zondag op het politiebureau gemeld. Hij zou dakloos zijn geraakt door de coronacrisis, meldt ABC News.

De man werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor het kweken van marihuana. Hij had dertien maanden van zijn straf uitgezeten toen hij er op 31 juli 1992 vandoor ging.

De toen 35-jarige man gebruikte onder meer een metaalzaag om zichzelf te bevrijden uit een gevangenis in Grafton. Verschillende zoektochten naar de man leverden niets op.

Na zijn ontsnapping woonde hij in een buitenwijk van Sydney en werkte hij zwart als bouwvakker en klusjesman. Sinds de coronacrisis zag de man zijn inkomsten verdampen. Recentelijk verloor hij zijn woning en sliep noodgedwongen op het strand. Volgens een politiebron besloot de man toen dat leven in een gevangenis "veel makkelijker" zou zijn.

De inmiddels 64-jarige man is aangeklaagd voor zijn ontsnapping. Later deze maand moet hij in de rechtbank verschijnen. Hij mag niet op borgtocht vrijkomen.