De Amerikaanse president Joe Biden wil geheime documenten van de FBI over de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten openbaren.

Biden heeft niet gezegd wat er precies zal worden gepubliceerd, maar volgens Amerikaanse media gaat het mogelijk om documenten over de rol van Saoedi-Arabië bij de aanslagen. Nabestaanden van slachtoffers en overlevenden menen dat Saoedi-Arabië hulp heeft verleend aan terroristengroep Al Qaeda, die de aanslagen uitvoerde.

Biden heeft het ministerie van Justitie en andere overheidsorganisaties de opdracht gegeven om te kijken welke documenten gepubliceerd kunnen worden. Als de openbaarmaking in gang wordt gezet, worden de documenten gedurende de komende zes maanden naar buiten gebracht.

Volgens Biden is het publiceren van deze documenten onderdeel van zijn belofte om transparantie over de aanslagen te bieden. Hij belooft dat hij met de publicaties rekening zal houden met de families van slachtoffers van de bloedige aanslagen op onder meer de Twin Towers in New York.