De kustwacht op Curaçao heeft donderdag een speedboot met twaalf smokkelaars, 1.050 kilo cocaïne en 275 kilo marihuana aan boord onderschept. Om de boot tot stilstand te brengen, is er geschoten door de kustwacht. Daarbij is een van de mensen op de boot gewond geraakt. Hij moest met spoed worden behandeld in het ziekenhuis.

Het snelle schip werd donderdag opgemerkt en de kustwacht vermoedde dat het smokkelwaar aan boord had. De verdachten reageerden niet op stopsignalen, waarna vanuit een helikopter diverse waarschuwingsschoten werden gelost. Uiteindelijk zijn de motoren volgens het ministerie van Defensie "met enkele gerichte schoten" uitgeschakeld.

De boot begon te zinken en de opvarenden werden gered. Uit het water werden ook 45 pakketten met daarin de 1.325 kilo drugs opgevist. De verdachten zijn overgedragen aan de lokale politie en de smokkelaar die gewond raakte is met spoed per helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

Minister-president Gilmar Pisas, die tevens minister van Justitie is, bracht midden in de nacht een bezoek aan de kustwacht en plaatste later foto's van de vele balen drugs die in beslag zijn genomen op zijn Facebook-pagina. Hij noemde het een mooie en geslaagde actie van de kustwacht, die daarbij samenwerkte met de politie en de immigratiedienst van het eiland.

Er werden 45 pakketten met daarin de 1.325 kilo drugs opgevist.

Er werden 45 pakketten met daarin de 1.325 kilo drugs opgevist.
Er werden 45 pakketten met daarin de 1.325 kilo drugs opgevist.
Foto: Gilmar Pik Pisas