Door bosbranden in het zuiden van Turkije zijn vier mensen overleden en ruim 180 mensen gewond geraakt, melden lokale autoriteiten donderdag. Duizenden brandweerlieden zijn uitgerukt naar drukke toeristische gebieden langs de mediterrane kust.

Er woeden nog tientallen branden in Turkije, maar het grootste deel hiervan is volgens de Turkse minister van Land- en bosbouw onder controle.

Hulpdiensten redden eerder tien mensen uit een boot die op een meer dobberde dat was omringd door een brandend bos. Bij de toeristenstad Bodrum moest een hotel worden ontruimd.

De oorzaak van de branden is nog onbekend. De politie vermoedt dat er bij branden die uitbraken in de toeristische plaats Antalya sprake is van brandstichting, omdat de branden op vier plaatsen tegelijkertijd uitbraken. Het vuur laaide donderdag op in een gebied met weinig inwoners, maar verspreidde zich gedurende de dag naar plekken met veel hotels en vakantieresorts.

Het vuur werd aangewakkerd door hoge temperaturen en sterke windvlagen. Vierduizend brandweerlieden kregen hulp van onder meer drie Russische blusvoertuigen. Griekenland en Azerbeidzjan stonden ook klaar om hulp te bieden.

Natuurbrand verwoest huizen in zuiden van Turkije
44
Natuurbrand verwoest huizen in zuiden van Turkije