Het stoffelijk overschot van de laatste persoon die nog vermist was na het instorten van een appartementencomplex in het Amerikaanse Surfside bij Miami (Florida) is teruggevonden. Hierdoor komt het totale aantal slachtoffers op 98, zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade County maandag.

De burgemeester onderstreepte tijdens een persconferentie het belang van de vondst voor de nabestaanden, melden Amerikaanse media. Het slachtoffer, een 54-jarige vrouw, werd geïdentificeerd door haar moeder.

De brandweer stopte vrijdag met het zoeken naar de resten van eventuele slachtoffers. Op 8 juli was de hoop op het vinden van levende mensen onder het puin al opgegeven.

Het gebouw stortte in de nacht van 23 op 24 juni grotendeels in. Zo'n vijf weken na de ramp is nog steeds onduidelijk wat daar de oorzaak van was. Drie jaar geleden was wel al gewaarschuwd voor de staat van het veertig jaar oude pand aan de kust.

Inmiddels is gebleken dat nog zeker tien flatgebouwen in de regio Miami zorgwekkende bouwkundige gebreken vertonen, zoals afbrokkelend beton. De eigenaren moeten onmiddellijk maatregelen nemen. De gammele panden gelden nu als onveilig gebouw.

Ravage na instorten gebouw in Miami
36
Ravage na instorten gebouw in Miami