De achttienjarige Nederlander die maandag werd vrijgelaten nadat hij was opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijke vechtpartij op het Spaanse eiland Mallorca, deed niet mee aan de fatale aanval op het slachtoffer uit Waddinxveen.

Volg dit onderwerp Krijg een melding bij belangrijke ontwikkelingen in deze zaak

Het 27-jarige slachtoffer werd in de nacht van dinsdag op woensdag zonder reden op een populaire uitgaanslocatie aangevallen en mishandeld door een groep jongeren. Hij overleed zondag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Spaanse politie concludeerde na bestudering van de videobeelden dat de Nederlander niet betrokken was bij het fatale geweld, schrijft de Spaanse krant Ultima Hora dinsdagochtend.

De Nederlander hoorde wel bij de groep die de 27-jarige Waddinxvener aanviel en uiteindelijk doodde, maar distantieerde zich voor het geweld begon van de rest en deelde geen klappen of schoppen uit aan het slachtoffer.

De achttienjarige man bleef een dag langer dan zijn metgezellen op Mallorca, om de sleutel van de villa die ze gehuurd hadden in te leveren. Hij werd aangehouden op het vliegveld. De twaalf anderen vluchtten terug naar Nederland voordat ze konden worden gearresteerd.

Spaanse media melden dat de autoriteiten Nederland hebben verzocht om de twaalf verdachten over te leveren. Het Nederlands Openbaar Ministerie kon maandagmiddag nog niet bevestigen dat dit verzoek is ontvangen.

Dodelijke mishandeling Mallorca: moeten verdachten naar Spanje?
125
Dodelijke mishandeling Mallorca: moeten verdachten naar Spanje?