Het zoeken naar overlevenden tussen het puin van het op 24 juni ingestorte appartementengebouw in de Amerikaanse stad Miami zal woensdag worden gestaakt. Dat blijkt uit een door The New York Times geziene opname van een gesprek tussen lokale functionarissen en familieleden van de vermisten.

De betrokken reddingsploegen, die afkomstig zijn uit onder meer de staten Florida en Texas, Mexico en Israël, stemden in met het besluit.

Op het moment dat het besluit werd genomen, stond het aantal doden op 54 en werden nog 86 mensen vermist.

Op basis van de feiten is het zo goed als uitgesloten dat er nog overlevenden onder het puin liggen, zei een chef van de brandweer tijdens een besloten bijeenkomst tegen nabestaanden van de vermisten. Behalve vlak na het instorten van Champlain Towers South is niemand levend onder het puin gevonden.

"We hebben God om een wonder gevraagd, dus de beslissing om over te gaan van een reddingoperatie naar een bergingsoperatie was een extreem lastige", zei burgemeester Daniella Levine Cava van Miami-Dade woensdag.

De reddingswerkers zullen in de nacht van woensdag op donderdag (lokale tijd) beginnen met het ruimen van het puin. Het deel van het ingestorte appartementencomplex dat nog overeind stond, werd zondagavond gesloopt. Gevreesd werd dat ook dit gedeelte anders zou instorten.

Luchtbeelden tonen reddingsactie in Miami na instorten gebouw
62
Luchtbeelden tonen reddingsactie in Miami na instorten gebouw