Een passagiersvliegtuig met 28 mensen aan boord is dinsdag neergestort bij het Oost-Russische schiereiland Kamtsjatka. Hulpdiensten hebben een deel van het wrak gelokaliseerd in zee. Ook zouden brokstukken zijn gevonden op een berghelling, zo'n 4 kilometer verderop. Niemand heeft het ongeluk overleefd.

De Antonov An-26 had 22 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. Het toestel was op weg van de stad Petropavlovsk-Kamtsjatski naar Palana toen het op zo'n 10 kilometer voor de luchthaven van de radar verdween. Onder anderen het hoofd van de lokale overheid van Palana was aan boord van het toestel.

Hulpdiensten begonnen kort na de verdwijning van het toestel met een zoek- en reddingsactie. Twee helikopters en een vliegtuig speurden de vliegroute af om het toestel te vinden. Er zijn schepen onderweg naar de plek waar het vliegtuig is neergestort.

Het vliegtuig is van de kleine luchtvaartmaatschappij Kamchatka Aviation Enterprise. Het toestel is sinds 1982 in gebruik, meldt het Russische staatspersbureau TASS. De directeur van het bedrijf zei in gesprek met persbureau Interfax dat het toestel technisch in orde was.

In 2012 vloog een Antonov An-28 van Kamchatka Aviation Enterprise tegen een berg. Tien van de veertien inzittenden kwamen daarbij om het leven. Beide piloten, die omkwamen bij de crash, bleken alcohol in hun bloed te hebben.