De verdachte van de steekpartij in Würzburg is aangeklaagd voor drie moorden en zes pogingen tot moord. De 24-jarige man zou vrijdag in de binnenstad van de Zuid-Duitse stad mensen hebben neergestoken.

Het motief is nog onduidelijk. De politie zei zaterdag dat er haatberichten bij de verdachte thuis zijn gevonden. De meeste slachtoffers waren vrouwen, maar het is volgens de politie niet bekend of dit met opzet was of toevallig.

De Beierse premier Markus Söder en minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Joachim Herrmann zeiden dat een psychische stoornis waarvoor hij eerder werd behandeld in een psychiatrische instelling en religieuze motieven mogelijk een rol hebben gespeeld. De verdachte staat niet bekend als extremistisch.

De advocaat die de verdachte toegewezen heeft gekregen, zegt na een gesprek dat hij denkt dat er waarschijnlijk geen religieus of extremistisch motief was. "Maar officieel heeft hij nog niets over het incident gezegd."

De verdachte wordt zaterdag overgeplaatst naar een cel. Hij heeft nog last van een schotwond in zijn been die hij opliep bij zijn arrestatie.

Inwoners van de zuidelijke stad kwamen zaterdag naar de plek van de steekpartij om te rouwen. Het dodental door het geweld loopt mogelijk nog op. Er raakten vijf mensen ernstig gewond. Zeker twee slachtoffers verkeren in levensgevaar.

Ooggetuige steekpartij Duitsland: 'Het lukte niet om hem te stoppen'
46
Ooggetuige steekpartij Duitsland: 'Het lukte niet om hem te stoppen'