Bij een steekpartij in het Zuid-Duitse Würzburg zijn vrijdag drie mensen om het leven gekomen, meldt de lokale politie. Volgens Duitse media vielen daarnaast vijftien gewonden. De politie noemt zelf geen exact aantal, maar laat weten dat een deel van de slachtoffers zwaargewond is.

Onder de slachtoffers bevindt zich een jongen van wie de vader zeer waarschijnlijk is gestorven, aldus de autoriteiten.

Een 24-jarige Somaliër begon in het centrum van de stad op mensen in te steken. Agenten wisten het gevaar te neutraliseren door hem in zijn been te schieten. "Hij is buiten levensgevaar", aldus de politie.

De dader woonde in de Beierse stad en was bekend bij de politie, maar niet wegens mogelijk radicaalislamisme. Toch wordt een aanslag niet uitgesloten. Bijna vijf jaar geleden was Würzburg al doelwit van de eerste aanval in Duitsland die werd opgeëist door de terreurbeweging IS. Een Afghaanse moslimextremist verwondde toen vijf personen met een mes en bijl.

De Somalische verdachte was de afgelopen maanden opgevallen omdat hij gewelddadig was. Hij onderging een psychiatrische behandeling.

Voordat agenten ter plaatse waren, probeerden meerdere omstanders de man te overmeesteren, blijkt uit beelden op sociale media. Volgens de Duitse politie zijn er geen signalen dat er een tweede dader bij de steekpartij betrokken is.

Het motief van de dader is nog niet bekend. Een deel van het centrum was geruime tijd afgegrendeld. Politievoertuigen en ambulances rukten massaal uit.

Ooggetuige steekpartij Duitsland: 'Het lukte niet om hem te stoppen'
46
Ooggetuige steekpartij Duitsland: 'Het lukte niet om hem te stoppen'